Stoppa exploatering av pojkar i Thailand

Sexhandeln är en av Thailands största inkomstkällor. Varje timme säljs kvinnor, män och barn för att tillfredsställa turister och inhemska kunder. Sedan år 2015 arbetar vi i EFK mot människohandeln i Thailand tillsammans med organisationen Urban Light (UL). Deras huvudfokus är att hjälpa pojkar och unga män i åldrarna 14–24 år som fallit offer för sexhandel. Genom att arbeta med rotorsaker som värderingar men också stödja föräldrar att bättre ta hand om sina barn och inte skicka dem till storstaden för att tjäna pengar, stoppar vi människohandeln. EFK stödjer Urban Lights förebyggande arbete och även deras drop-in center i centrala Chiang Mai.

Projektet är godkänt för skattereduktion. Klicka här för att läsa mer om skattereduktion.

Vad har vi uppnått i projektet?

Under året har vi främst stöttat ett förebyggande projekt som riktat sig mot familjer som bor i slumområden nära byggarbeten. Ett viktigt resultat av projektet är att en stor andel av familjerna inte längre skickar sina barn att arbeta utan i stället prioriterar deras skolgång. Ett annat resultat är att fler lokala ledare tar ett ökat ansvar för barns rättigheter. Nu har detta arbete överlämnats till den lokala kyrkan och en annan organisation. Urban Light har i stället fokusera på att utveckla sitt drop-in center och sin kärnverksamhet med att nå ut till pojkar och unga män i sexuell exploatering. I slutet av 2021 fick man äntligen tillgång till en ny lokal, som ligger i ett mer lättillgängligt område där fler barn och unga kan få stöd och en fristad.

Vad vill vi göra mer?

Under nästa år kommer EFK fortsätta att stödja Urban Lights viktiga arbete. Covid-19 har drabbat många i Thailand hårt och andelen hemlösa och utsatta har ökat. Urban Light håller på för fullt att göra i ordning sitt nya center och fortsätter med daglig matutdelning och hygienpaket till de pojkar och män de arbetar med. Under året som kommer hoppas man även kunna:

  • Ta emot fler långsiktiga volontärer
  • Göra fler utflykter med pojkarna
  • Fortsätta med skolstödet till barn i slumområden eftersom det finns en risk att de annars tvingas hoppa av skolan.

Nu är Sa själv engagerad i barns rättigheter

Sa, som tillhör minoritetsgruppen Lahu, blev skickad till Chiang Mai av sin mamma för att bo med sin syster när hon var bara åtta år. Systern bor i ett område där det är billigt att bo då det också är en
avfallshanteringsplats. Sa tvingades sälja blommor vid vägkanten under kvällar och helger för att kunna bidra till familjens omkostnader. När Sa blev äldre började hon känna sig hotad av systerns man. Hon kontaktade Urban Lights personal som hjälpte henne att hitta en ny bostad. Sa har kunnat fortsätta skolan och har blivit alltmer engagerad i arbetet för barns rättigheter. Hon deltog i en av Urban Lights ledarskapsträningar nyligen, och ser fram emot att ta en mer aktiv roll som ledare i området där hon bor.

Insamlingsnummer 48239 · Ge för livet 68239

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.

Ge för livet

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Swish: 900 55 88
Bankgiro: 900-55 88

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen