Stöd till barn i Anderna

Unocolla är en by som finns i Anderna i Peru. Byn ligger utanför Juliaca på 4000 m höjd. Här bor 700 familjer och platsen kännetecknas av resursbrist och fattigdom. Inga hushåll har rinnande vatten och 1 på 100 har elektricitet. Det finns inget avlopp och sopor bränns upp oavsett vad det är. 80 % av befolkningen lever på jordbruk och har väldigt lite att röra sig med. Barnen i området går i skolan men den är så dålig att nästan hälften av dem inte kan förstå det de läser. Många av barnen är också undernärda och behöver komplettera sin kost.

Projektet är godkänt för skattereduktion. Klicka här för att läsa mer om skattereduktion.

Vad har vi uppnått i projektet?

Vi har märkt att många barn har haft väldigt svårt att ta in kunskap i skolan och att betygen är väldigt låga. Projektet har kunnat då varit ett stöd för barnen att komma i kapp med skolans rytm. Ett problem har varit att många barn brottas med dålig självkänsla och vi har försökt att arbeta med detta med olika typer av aktiviteter och samtal. Ett annat mål i insatsen är att arbeta med föräldragrupper och stärka relationen mellan föräldrar och barn. På så vis blir det enklare att hjälpa barnen med de behov som de har. Projektet vill också ge barnen en plats där de kan leka och få vara barn. Förutom de 700 familjerna som bor i byn inkluderar insatsen även andra barn från närliggande byar.

Vad vill vi göra mer?

Projektet vill kunna nå fler barn, och kommer att göra det så fort pandemins restriktioner lättar. Man vill också ge barnen en ordentlig plats att leka på i form av en enkel lekpark. För många barn finns inga leksaker eller ställen där man kan få vara barn.

J* har fått bättre självkänsla

J har haft stora problem med sin självkänsla, orsakat av både familjen och kompisarna som mobbade honom och kallade honom för dumhuvud. När han kom till fjärde klass kunde han varken läsa eller skriva. Just nu går han i femman och projektet försöker ge honom det stöd han behöver för att klara skolan. Vi kan se en stor förbättring och vi tror att han kommer kunna börja sexan tillsammans med sina kompisar. Projektet har gjort skillnad.

Insamlingsnummer 49431 · Ge för livet 69431 · Barnhjälpen 59431

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)

0702423277

Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.