Barns rätt i samhället

Informations-session om reproduktiv hälsa för elever

Informations-session om reproduktiv hälsa för elever.

När ett barn får chansen att fullgöra sin skolgång öppnas en värld av möjligheter. Barn i Bangladesh har rätt till utbildning men alla har inte möjlighet att skicka sina barn dit. En följd av detta är att barnen riskerar att hamna i ett liv i utanförskap, som bortgifta eller som barnarbetare. De blir berövade de möjligheter en utbildning ger.

Projektet är godkänt för skattereduktion. Klicka här för att läsa mer om skattereduktion.

Vi vet att utbildning är den främsta och viktigaste faktorn för att undvika att bli exploaterad. Projektet satsar därför på att barn ska kunna gå i skolan och få en utbildning. Vi vill förändra deras situation och att de ska få ett gott liv.

Berättelse från projektet

Sharmin Hon bor i en liten by i Bangladesh i närheten av den indiska gränsen. Idag är hon 17 år, hon är glad och framtiden ser ljus ut. Så har det inte alltid varit. Sharmins far är fiskare och arbetar hårt för att försörja familjen. Trots sitt hårda arbete var det svårt att få ekonomin att gå ihop. Ofta var det svårt att få ihop tillräckligt med pengar till tre mål mat om dagen. När Sharmin skulle börja i femte klass drogs allt till sin spets. Familjen hade inte längre råd att betala för Sharmins skolgång. Familjen behövde fler inkomster och barnen behövde hjälpa till.

47150 Barns rätt i samhället - Sharmin är redo för collage

Sharmin är redo för collage.

I Sharmins by fanns det några andra barn som fick skolstöd genom EFKs samarbetsorgansiation. När projektpersonalen kom till byn fick de höra om Sharmin och hennes familj. Föräldrarna kontaktades och Sharmin kunde börja skolan igen. I framtiden vill Sharmin bli utvecklingsarbetare. Hon vill hjälpa fattiga människor och sprida leenden omkring sig. Hon är tacksam över att hon fick möjlighet att gå i skolan. “Annars hade jag blivit bortgift som andra flickor.” För det är ju så att framtidsutsikterna ljusnar när man fått tillbringa sin barndom i skolan.

Insamlingsnummer 47150 · Ge för livet 67150 · Barnhjälpen 57150

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Maria Finnevidsson
Regionledare för Asien.


Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.