Ny rektor för Hyllie Park Folkhögskola

Linda Alexandersson har utsetts till ny rektor för Hyllie Park Folkhögskola och kommer tillträda tjänsten i april 2022.

Linda kommer närmast ifrån en pastors- och föreståndartjänst i Equmeniakyrkan Arvika som är en församling med medlemmar i alla åldrar och från 17 olika nationer. Förutom pastorstjänsten har hon arbetat som lärare på högstadie, föreläst på folkhögskolor, och arbetat som redaktör på Argument förlag och skrivit ett 10-tal böcker. I april 2022 tillträder hon som rektor vid Hyllie Parks folkhögskola (HPF), och efterträder Kalle Spets.

Linda har ett hjärta för människor, och särskilt för människor från andra kulturer, vilket bland annat märks i hennes engagemang i nätverket "Rätt till tro" samt i hennes böcker och texter.

"Vi i styrelsens rekryteringsgrupp upplevde henne som en eftertänksam ledare som verkligen bottnade i sitt ledarskap. Hon hade en stor förmåga att se saker utifrån olika perspektiv och komma med goda idéer. Vi uppfattade henne som en person som lyssnar väl och håller vad hon lovar och levererar i tid. Hennes svar var hela tiden väl genomtänkta. Vi uppfattade henne som tydligt målinriktad samt duktig på att ta itu med och lösa konflikter konflikter. Hon spred glädje och energi i rummet vid intervjutillfällena" - Birgitta Södertun, Styrelseordförande för HPF.

Som en av huvudmännen för HPF, hälsar vi Linda välkommen och varmt lycka till!

---