Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Elimförsamlingen i Örnsköldsvik
Tjänstegrad: Upp till 100%

Titel: Föreståndare
Område/ort: Örnsköldsvik

Elimförsamlingen i Örnsköldsvik söker ny ledare

Vi är en församling på cirka 380 medlemmar. Kyrkan ligger mitt i staden Örnsköldsvik i Ångermanland. Staden är traditionellt en frikyrklig stad och det finns ett gott ekumeniskt samarbete.

Vår församling har en varm och god gemenskap. Vi försöker satsa på barnarbete och har ett väldigt fint scoutarbete. Vi driver också ett sommarkollo för barn som vi hållit igång i princip varje sommar sedan 1989. Vi har formulerat en vision som lyder så här: Vi vill SE alla följa Jesus, GE allt i Guds kärlek och alltid BE i Andens kraft. Orden se, ge och be är centrala i visionen. Vi har precis köpt en mindre före detta affärslokal nära kyrkan där vi vill skapa en mötesplats för framförallt unga som ska fungera som en "farstu" eller förrum till kyrkan. En plats där man kan slinka in efter skolan medans man väntar på bussen och plugga och kanske fika lite. Vi hoppas också kunna ha träffar, kurser och andra händelser som får människor att mötas och dela livets stora frågor.

Vi tillhör Evangeliska Frikyrkan.

Arbetsuppgifter

När tjänsten är en föreståndartjänst så innebär det att du kommer att leda församlingens arbete i stort. Det kommer också innebära vanliga pastorala uppgifter såsom förkunnelse, samtal, bönesamlingar, Alpha, omsorg och församlingsutveckling. Tjänsten kommer även utformas med utgångspunkt i dina gåvor och profil. Du kommer arbeta i ett team med en administratör och en barn- och ungdomspedagog. Vi har även en häktespastor anställd på en liten deltid vars arbetstimmar görs vid häkte i Umeå.

Vi ser gärna att du:

  • Har erfarenhet av tidigare tjänst i församling.
  • Har teologisk utbildning.
  • Vill vara med och leda församlingen i att bli än mer utåtriktad.
  • Trivs att arbeta i team, såväl som självständigt.

Tjänstegrad

Församlingsföreståndare. Kan bli upp till 100 % men vi är öppna för om du vill kombinera tjänsten med annan tjänst.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt och hanterar ansökningarna löpande.

Välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till:
Stefan Wikman, ordförande
Mejla Stefan

Har du frågor eller vill veta mer? Välkommen att kontakta:
Stefan Wikman, ordförande
076-791 31 07
Mejla Stefan

Mejladresser ligger numer dolda bakom text. Exempelvis "mejla mig". Klicka på texten så öppnas ditt mejlprogram, alternativt högerklicka på texten, välj "kopiera e-postadress" och klistra in den i fältet "mottagare" i ditt mejlprogram.