Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 50%

Titel: Projektsamordnare för Internationella programmet
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker projektsamordnare för Internationella programmet

Evangeliska frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har ca 34 000 medlemmar. Verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i drygt 30 länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern/Nordafrika och Latinamerika/Iberiska halvön.
EFK har fyra fokusområden i det internationella arbetet: Församlingsbyggande; Barns Rättigheter; Hållbar Försörjning och Mot Människohandel. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Projektsamordnare med fokus StepOut 50%

Som projektsamordnare kommer du huvudsakligen att arbeta med praktikantprogrammet StepOut. Du kommer ingå i Internationella Programmets Sverigeavdelning som ansvarar för samordning, utbildning och utveckling av vårt internationella arbete både gentemot organisationen och församlingsrörelsen. I ditt uppdrag kommer du samordna, planera och genomföra rekrytering av volontärer, förberedelser inför utresa, kontakt i fält, hemkomst och även ansvara för informationsarbetet i Sverige kring StepOut-programmet. Du kommer ha kontakt med lokala församlingar inom EFK samt andra samfund och aktörer i StepOut-programmet. I arbetet ingår även att utveckla arbetet med unga i mission och bistå Internationella programmets Sverigeavdelning med övriga uppgifter.

Vem vi söker?

Vi söker dig som har lätt att arbeta med människor i team, tar egna initiativ och kan driva processer framåt. Du har lätt att skapa dig en överblick, är handlingskraftig, kreativ och lösningsorienterad. Nyfikenhet och en vilja att lära sig nya saker ser vi som viktiga egenskaper. För tjänsten behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift och ha ett stort mått av kulturförståelse. Det är meriterande om du har bott och arbetat utomlands och har erfarenhet av att jobba med projekt. Kunskap om oss som rörelse är meriterande. Vi vill att du delar EFK:s tro och värderingar.

Anställningen är tillsvidare. Du kommer vara placerad i Örebro. Tillträde 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och värdesätter etnisk mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete, kunniga kollegor och en uppskattad arbetsgemenskap.

Passar den här tjänsten dig?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 5 december 2021 till rekrytering@efk.se. Märk din ansökan med ”Projektsamordnare StepOut”.
Har du frågor gällande tjänstens innehåll kontakta Daniel Råsberg, Missionsideolog, daniel.rasberg@efk.se, 070-280 91 31. Du är också välkommen att kontakta Visions facklig representant, Rune Jonsson, rune.jonsson@efk.se, 070-291 07 93.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta mig vid frågor om tjänsten!

Daniel Råsberg
Missionsideolog och utvecklingsledare i Internationella programmet

070-280 91 31

daniel.rasberg@efk.se

Jag är Visions fackliga representant!

Rune Jonsson
Insamlingsadministratör 50% och projektledare för event 50%

070-291 07 93

rune.jonsson@efk.se