Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Missionskyrkan Sonstorp (Hällestad Friförsamling)
Tjänstegrad: 100%

Titel: Ungdomspastor
Område/ort: Finspångs Kommun, Hällestad

Missionskyrkan i Sonstorp söker pastor med inriktning ungdom 100%

Efter att vår ungdomsledare sedan nästan fem år tagit ett nytt steg i livet är det dags för oss att söka vidare efter en ny ledare för våra ungdomar. Vi i Missionskyrkan Sonstorp (EFK & Equmenia) är en församling på den östgötska landsbygden med ca 250 medlemmar i alla åldrar. Vi har en stor barn och ungdomsverksamhet och samlar ofta över 100 barn och unga per vecka i olika grupper. En viktig händelse varje år är att vi under sportlovsveckan åker på läger till Åre, detta läger finns tydligt i församlingens hjärta och det är något vi bär med oss under hela året på olika sätt. Genom åren har vi fått se många ungdomars liv förvandlade av Jesu kärlek under Åre-veckan!

Vi vill vara en öppen kyrka för vår bygd, med Jesus i centrum. Vi vill vara drivna av Guds kärlek och fyllda av Guds Andes förvandlande kraft i mötet med människor. Vi vill som församling stå till förfogande för vad Gud vill göra på den plats vi finns. En kärlek och prioritering när det gäller barn och unga är något som präglar hela församlingen, samtliga anställda och församlingsledningen. Som ungdomspastor hos oss får du komma och vara med i ett redan gott arbete med ett stabilt ideellt ledargäng.

Som ungdomspastor önskar vi att du lägger mycket tid på att leva nära ungdomarna och att du utmanar, vägleder och undervisar dem i efterföljelse och lärjungaskap. Vi ser vidare att du är med och ledarutvecklar, leder ungdomarnas cellgruppsarbete, är med på och leder ungdomssamlingar, finns med i ungdomsrådet och deltar i församlingens gudstjänstliv med t.ex. predikan.

Vidare i processen utformas självklart en tydlig arbetsbeskrivning, där vi både vill ta hänsyn till dina personliga gåvor och vad vi som församling önskar av en ungdomspastorstjänst. Du kommer att ingå i vårt team av anställda där vi nu har en pastor och föreståndare, en barnledare och en administratör. Vi önskar att du är en naturlig ledare som har lätt att knyta kontakter. Vi ser att du lever nära Jesus och brinner för att fler ska få upptäcka livet tillsammans med Honom och att du är trygg i din identitet som Guds älskade barn.

Du behöver även B-körkort och tillgång till bil. Det finns en lägenhet i kyrkan om 2 RoK som är möjlig att hyra för dig som ungdomspastor. Vi fäster stor betydelse på personlig lämplighet, men ser gärna att du läst någon form av teologi -och ledarskapsutbildning.

Har du frågor eller funderingar, hör av dig till: Pastor och Föreståndare Olivia Liebgott, 070 3540789 Ordförande Ungdomsrådet Rickard Blomgren, 073 622 94 30

Är du vår nya ungdomspastor? Skicka in din ansökan redan idag till; olivia.hallestadfriforsamling@gmail.com. Rekrytering sker löpande.