Akutinsats i och omkring Ukraina

Läget i Ukraina är allvarligt och det som sker just nu är omskakande. Vi i EFK vill vara med och göra det vi kan. Vi omsluter våra bröder och systrar och hela situationen i bön. Vi vill också vara med och stödja de mest utsatta i kriget och startar tillsammans med baptister i hela Europa en katastrofinsamling. Var med och be och ge!

Uppdaterat 18 mars 2022.

Ge en gåva

Vi vill tillsammans med kyrkan i Ukraina och med baptister i hela Europa ge stöd i den här situationen. Var med och stöd våra syskon i Ukraina genom att ge en gåva till Ge för livets katastrofinsamling.

Insamlingen är godkänd för skattereduktion. Läs mer om skattereduktion här.

Du kan också ge via bankgiro 900-5588 eller swisha direkt till 900 5588. Märk din gåva "Ukraina".

Gåvorna förmedlas via Europeiska baptistfederationen (EBF), där vi i EFK finns med tillsammans med flera andra baptistsamfund, till Ukraina.

Ukrainska Baptistunionen har öppnat upp för att ge akut stöd i form av skydd, mat och förnödenheter till de mest utsatta i landet. EBF samordnar också tillsammans med andra baptistsamfund stöd i närliggande länder, som Polen, Slovakien, Ungern, Rumänien och Moldavien. Tillsammans med baptistsamfund över hela Europa kan vi i EFK vara med och möta dessa oerhörda behov i denna svåra situation.

Ta del av uppdateringar

Tidigare uppdateringar från EBF

Vill ni samla in i församlingen?

VI har tagit fram några filmer som berättar lite mer om situationen och insamlingen:

Rent praktiskt är det enklast om ni som församling tar upp kollekten på det sätt ni brukar och sedan gör en inbetalning till bankgiro 900-5588 och märker inbetalningen ”Ukraina”.

Tack för ert engagemang i både bön och i givande!

Be med oss

Vi följer utvecklingen i Ukraina, och vi vill uppmana er att be med oss för läget som råder. Tillsammans med alla kyrkor i Sverige, så ber vi om frid och beskydd!

Heliga treeniga Gud, du som är världens upprätthållare och frälsare.
Vi ber för situationen i och omkring Ukraina.
Vi ber om insikt, mod och handlingskraft hos politiker och ledare att gå fredens väg. Stärk enheten mellan människor, folk och stater. Hjälp oss alla att verka för fred och försoning.

Jesus Kristus, vår befriare, ge oroliga hjärtan ro.
Kom med din fred. Amen.

(Sveriges Kristna råds gemensamt formulerade bön för Ukraina)

Be för Ukraina

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen