Stoppa exploatering av pojkar i Thailand

Sexhandeln är en av Thailands största inkomstkällor. Varje timme säljs kvinnor, män och barn för att tillfredsställa turister och inhemska kunder. Sedan år 2015 arbetar vi i EFK mot människohandeln i Thailand tillsammans med organisationen Urban Light. Deras huvudfokus är att hjälpa pojkar och unga män i åldrarna 14–24 år som fallit offer för sexhandel. Just nu stödjer vi främst deras förebyggande arbete i utsatta områden i Chiang Mai. För att stoppa sexhandel behöver vi arbeta med grundorsaker som attityder till sexköp men också hjälpa föräldrar att bättre ta hand om sina barn, och inte skicka dem till storstaden för att tjäna pengar.

Projektet är godkänt för skattereduktion. Klicka här för att läsa mer om skattereduktion.

Vad har vi uppnått i projektet?

Det här projektet är ett förebyggande arbete som riktar sig mot familjer, främst de som säljer blommor vid vägkanter och i turistområden och de som bor i slumområden nära byggarbeten. Områdena har till stor del varit nedstängda för utomstående i flera omgångar för att skydda de boende från covid-19. Urban Light har hjälpt till med mat- och hygienpaket under de perioderna med hårdast nedstängning. Man har också anordnat aktiviteter för barnen och försökt stötta föräldrar till en alternativ inkomst i form av tvål och schampotillverkning. Byborna har startat ett kooperativ för detta vilket är ett viktigt steg för mer organiserad tillverkning.

Vad vill vi göra mer?

Under nästa år kommer vi fortsätta stödja Urban Lights viktiga arbete för att nå pojkar och unga män och deras familjer. Covid-19 har drabbat många i Thailand hårt och andelen hemlösa och utsatta förväntas öka. Urban Light kommer därför fokusera på deras center och sin kärnverksamhet med att nå ut till pojkar och unga män i sexuell exploatering. Under återstoden av 2021 kommer mycket fokus ligga på att överlämna aktiviteter i detta nuvarande projekt till den lokala kyrkan och också en annan lokal organisation. Vi i EFK kommer fortsätta stödja Urban Lights arbete med fokus på att stödja killar och män som är i riskzonen för exploatering eftersom de är den enda aktören för detta i Chiang Mai.

Sam fick ett jobb med hjälp av Urban Light

Sam är en föräldralös kille som vuxit upp till stor del på gatan och tvingats klara sig själv. Efter att ha försökt stjäla en motorcykel hamnade han i ungdomsfängelse. När han var 18 och kom ut ur fängelset var han hemlös och utan jobb. Han blev tipsad av en bekant att börja sälja sex för att tjäna pengar. Urban Light fick kontakt med honom och genom regelbundna träffar med deras psykolog och också stöd för att hitta ett jobb så går det nu bra för Sam. Han bor tillsammans med sin flickvän och hennes familj, och trots utmaningar i och med covid-19 har han nu fått ett stabilt jobb. Urban Light fortsätter vara en viktig del av Sams liv, och pojkar som Sam påminner oss om vikten av att jobba förebyggande!

Insamlingsnummer 48239 · Ge för livet 68239

Projektet kunde inte hittas

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.